Sumi E light: Zen kaartjes maken

Een leuke, lichtere variant op de Sumi E workshop is het zelf maken van Zen kaartjes. 

Zelf wenskaartjes maken met sobere Japans/ Chinese schilderingetjes, die gebaseerd zijn op de Sumi E techniek en de daarbij behorende ideologie: goed kijken naar je onderwerp, proberen te zien wat je onderwerp maakt tot wat het is en geen vijf streken zetten als je het met vier streken af kunt.

We werken met  voorbeeldjes en gebruiken aquarel brushpennen om de schildering op het kaartje te zetten. U kiest zelf de voorbeeldjes die u aanspreken en krijgt waar nodig tips en aanwijzingen om de schildering zo goed mogelijk op het kaartje te zetten. Eenmaal een voorbeeld gekozen, probeert u de schildering eerst even een paar keer op oefenpapier, daarna zet u hem op het kaartje. U kunt in uitsluitend zwart werken, of in kleur, of in kleurcombinaties. 

U kunt zo veel kaartjes maken als u wilt. Ook hier durf ik weer te zeggen dat dit voor iedereen weggelegd is. Voor deze kaartjes is heus geen speciaal tekentalent nodig, wel een soort van nieuwsgierigheid en vooral ook: zín om wat met een penseelpen en papier te proberen. Daarnaast is een zekere dosis lef om gewoon maar eens lekker uit te halen op het papier ook niet verkeerd! De gemaakte (dubbele) kaartjes plus enveloppen neemt u mee naar huis. 

Spreekt de soberheid van Sumi E schilderen u op zich wel aan, maar vindt u de kennismakingsworkshop net een stap te ver? En wilt u toch een stapje  zetten in de boeiende wereld van het Japans/Chinees schilderen?  Kom dan eens Zen-kaartjes maken enne..... laat het dan gewoon maar gebeuren! 

Duur:  2,5 uur

Kosten: 22,50€ pp. 

Materialen: ik zorg voor de benodigde (leen)materialen. Gemaakte kaartjes krijgt u mee.